Amazon FBA

Forstå fordelene ved Amazon FBA

Hvad er Amazon FBA og FBM?

Fulfillment by Amazon er for dig, der ikke har uanede mængder af plads og tid til at holde på, pakke og sende dine varer. Her kan du udfolde dig med at sælge på Amazon fra Danmark.

Med denne service tilbyder Amazon lagerplads, emballage og forsendelse. Det vil sige, at du med Amazon FBA, mod en mindre betaling, faktisk kan få hjælp til din logistik i virksomheden.

Dette vil tillade, at du og din virksomhed får mere fleksibilitet ind i hverdagen. Ved hjælp af denne service kan du som nyopstartet virksomhed undgå at stå og pakke dine varer i en fugtig kælder.

Amazon FBM betyder ”fulfillment by merchant”, hvilket oversat er ”opfyldelse af sælger”. Man bruger stadig Amazons marketplaces til at sælge sine produkter, men dette er mere til sælgeren, der ønsker fuld kontrol over sin logistik. På denne måde sælger du dine produkter via Amazon og dine andre kanaler, men forsendelse er direkte fra sælger til køber udenom Amazons varelagre (fulfillment centre).

Hvad er fordelene ved Amazon FBA?

Med Amazon FBM undgår du naturligvis nogle af de gebyrer, du betaler for at have dine produkter lagret, pakket og sendt. Dog skal du være opmærksom på, at du nu selv står for kundeservice, returnering og refundering.

Kan Amazon FBA arbejde med multi-channels?

 

Ja du kan koble dine forskellige distributionskanaler til Amazon FBA. Det vil sige, at det er ligegyldigt, om din ordre kommer via Instagram, Facebook, Amazon marketplaces eller din website – det hele kan samles.

 

Kan man få private label med Amazon FBA?

 

Man kan sagtens få private label med Amazon. Amazon er verdens største online salgsplatform, og dette kommer med en garanti. Du kan vælge at lade Amazon stå for emballagedesignet, eller du kan få din egen private label på dine produkter. Dette vil naturligvis være en ekstra omkostning, dog er det en mulighed for at personliggøre dit produkt.

 

Hvordan får jeg et ”Prime-Logo” når jeg sælger på Amazon?

 

Du får et ”Prime-logo” når du har sat dine varer til salg via Amazon FBA og de er lanceret på Amazons markedsplads. Når dit produkt er berettiget til logoet, vil dine kunder få gratis 2-dages levering. Når Amazon derudover også har sat deres logo på dit produkt, vil kunder dermed også vide, at det er Amazon, der står for pakning, kundeservice og levering, hvilket yder en ekstra garanti hos dine kunder.    

 

Er det trygt at fragte varer med Amazon FBA?

 

Det er meget trygt. Når dine produkter er kommet til et af Amazons fulfillment-centre, vil de varetage dine produkter lige så omhyggeligt, som de gør med deres egne. Der ligger uhyre meget logistisk mesterarbejde bag organisationen, og dette er noget, du som sælger ikke mindst kan drage nytte af, men derudover også roligt lægge din lid til.

 

Hvordan foregår kundeservice med Amazon FBA?

 

Når du tilmelder dig denne service, inkluderer Amazon et kundeserviceelement, der yder på alle de væsentlige parametre. For at du skal kunne udvikle din forretning bedst muligt, vil Amazon tage sig af al kontakt med kunder, returnering og refundering. Det er kundeservice, der kan ringes og skrives til både nat og dag. Derfor skal du ikke tænke på, om du skal hente en returforsendelse på posthuset, mens du eventuelt er taget på ferie.

 

Kan jeg bruge Amazon FBA i norden?

 

Du vil kunne bruge Amazon FBA i norden inden længe. I oktober sidste år valgte Amazon at lancere en svensk hjemmeside, hvor du allerede nu kan oprette dig som sælger via din ”seller central”. Dog skal man vente lidt, før man kan bruge deres fulfillment centre. I øjeblikket er det muligt, hvis man vil sælge i Sverige, at bruge centre, der er tæt på som f.eks. i det nordlige Tyskland. Hermed sagt, at Amazon FBA er på vej til norden og Danmark!

 

Tag kontakt i dag:

 

Her hos Trademinds står vi altid klar med professionel og kompetent rådgivning. Tag kontakt til os i dag for at få sparring til hvordan du og din virksomhed med vores hjælp kan sælge grænseløst på Amazon!

 

Amazon FBA

Skal Mikkel hjælpe dig med at sælge på Amazon FBA?

Til et møde med Mikkel, vil du få professionel sparring om dit potentiale på Amazon, og blive anbefalet et set-up som giver mening for jeres forretning.